Instagram’da Emoji Göremiyorum Hatası Çözümü

Instagram kullanıcılarının zaman zaman yaşadığı ve yaşamaktan hoşnut olmadığı sorunların başında emoji görememe hatası yer alıyor. Peki, bu sorunun nedeni ve çözümleri nelerdir?

Emoji Görüntüleyememe Hatası

Instagram’da yer alan her özellik hiç kuşku yok ki bireylerin yararı gözetilerek oluşturulmuştur. Her geçen gün Intagram’a yeni bir özelliğin gelmesi bir tesadüf değildir. Instagram’ın zaman zaman yeni özellikler geliştirmesi ya da bazı özellikler kaldırmasının altında yatan çeşitli etmenler bulunmaktadır. Kullanıcıların istek, beklenti ve kolay kullanımını hedeflemek ve dolayısı ile her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşırken aynı zamanda var olan kullanıcıları da kaybetmemek ana etmendir.

Öte yandan Facebook ve Pinterest gibi devlerle mücadele halinde olan Instagram oluşan rekabet ortamından geri kalmamak adına da çeşitli özellikleri oluşturmakta ve bazen de bazı özellikleri kaldırmaktadır. Ancak bazı özelliklerinse her zaman var olduğu görülür. Her zaman bulunan özelliklerden biri de emoji gönderme ve emoji görüntülemedir.

Instagram emoji görüntülemek ve göndermek her zaman bulunan özellikler arasında yer alıyor olmasına rağmen bazı kullanıcılar bazı emojileri görüntüleme sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Ancak bu sorunun ana kaynağı Instagram değildir. Instagram’da emoji göremiyorsanız bunun altında yatan birden fazla etken bulunmaktadır.

Emoji Görememe Sorunu Nedenleri Ve Çözümü

Instagramda emoji görememe hatasının altında yatan etmenlerden biri emoji desteğidir. Emojiler yazılımsal desteğe göre çalışmaktadır. Bu nedenle bazı emojiler Android cihazlarda görüntülenemiyorken bazı emojilerin IOS cihazlarda görüntülenemediği fark edilir. Ayrıca Windows 10 işletim sistemine sahip olan bir cihazdan gönderilen bir emoji, farklı işletim sistemine sahip olan bir cihazdan görüntülenemeyebilir.

Instagram emoji hatası alıyorsanız bunun nedenlerinden bir tanesi de yazılım sürümüdür. Bilindiği gibi cihazlar farklı yazılımlardan oluşmaktadır ve bu yazılımları zaman zaman güncellemek gerekmektedir. Aksi takdirde emoji görememe gibi çeşitli sorunlarla karşılaşılmaktadır.

Instagram emojilerini görememe sorunu pek çok insanın yaşadığı problemler arasında yer almaktadır. Elbette bu sorunun çözümü bulunmaktadır. Bunun için cihazınızı her zaman güncel tutmanız gerekmektedir. Yazılımları güncellemek bu sorunu otomatik olarak çözümleyecektir. Ayrıca Microsoft Swiftkey Klavye indirmek de Instagram emoji görememe sorunu çözümünden biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir